lauantai 12. marraskuuta 2022

Sunnuntain extra:Haastattelussa Ikuinen preesens

Ikuinen Preesens on ensisijaisesti pitkän matkan joensuulaismuusikoista koostuva yhtye, joka saapui haastateltavaksi Johnnyn kadulle. Ensiksi yhtyeen jäsenten varhaisemmista musiikillisista vaiheista?


Heikki:"Olen Heikki Lätti, laulan tässä bändissä. 90-luvun puolestavälistä vuoteen 2008 olin bändissä Syksy. Murskahumppa-yhtyeen kanssa olen tehnyt kaksi levyä, kaksi sinkkua ja pari ep:tä. Latvia on soolojuttu, joka on tälläkin hetkellä käynnissä."
Jari:"Olen Kupiaisen Jari. Musiikkiurani alkoi Pilsner-yhtyeessä 70-luvun lopulla ja sen jälkeen bändejä onkin riittänyt. Kosmonauts ja Silmienvaihtajat niistä keskeisimpinä. "
Pekka:"Hakaliston Pekka, basisti. Ensimmäinen bändi oli Puumalassa Los Nolos teinipoikana. Muutin Joensuuhun ja soitin Sillanpään Markon bändissä ja tuurasin Jaskaa Silmienvaihtajissa. Muutettuani Heinävedelle oli pitkään hiljaista, kunnes Jaskan kanssa ruvettiin uudestaan soittamaan."
Harri:"Turusen Harri, kitara. 70-luvun lopussa kävin proget sun muut läpi ja sen jälkeen oli Outo Elämä-yhtye, jossa vaikutin parikymmentä vuotta. Sen tuotannosta on julkaistu cd ja Svart julkaisi vinyylinä kokoelman, jossa olemme mukana ja sitten tuli vielä sinkkukokoelma. Keikoista mainittakoon Iisalmen-keikka, jossa toisena bändinä oli Jussi Raittinen and the Boys kitaristinaan Topi Sorsakoski.
Artturi:"Waseniuksen Artturi, rumpali. Ensimmäinen bändi oli kuudennella luokalla ja ensimmäinen esiintyminen Ravintola Kebabissa. Sen jälkeen metallia soittanut Disordead, joka teki monia merkittäviä keikkoja, Provinssit, Ruisrockit, Nummirockit. Syöjättäret-bändi voitti Popkatukilpailun ja päästiin soittamaan Ilosaarirockissa. Hovimestari ja hymyilevät käärmeet soitti pelkästään Sielun Veljiä."

 
Kuinka Ikuinen preesens syntyi?


Harri:"Jaskan kanssa törmättiin sattumalta ja kysyin, onko hänellä uusia biisejä. Niitä oli todella paljon. Pekka tuli mukaan ja kolmestaan soitettiin kolme kuukautta. "
Jari:"Alkuperäinen rumpali Kari vaihtui Artturiin, mikä oli loistava asia. Hän toi mukanaan Sirpa Turunen-nimisen laulajan, joka vaihtui käytännön syistä Heikkiin ja sen jälkeen kaikki loksahti kohdalleen."
Harri:"Jaskalla on ollut niin paljon biisejä, että osa niistä on jo tippunut pois ohjelmistosta. Ei ole tarvinnut jammailla bluesia."
Jari:"Vuonna 2017 olin tilanteessa, että kitarariffejä oli kertynyt niin paljon, että ajattelin, että ne on saatava talteen. Niinpä ostin musiikkikaupasta edullisen äänikortin ja ryhdyin tekemään demoja. Biisejä kertyi parikymmentä, osa niistä tippui pois ja sen jälkeen on syntynyt uusia biisejä. Nykyisellä lineupilla on menty tämän vuoden keväästä. Kitaristina en ole mikään Yngwie Malmsteen, joten biisintekemisessä itseäni on inspiroitunut esimerkiksi The Clash."


Yhtyeenne tulevaisuudensuunnitelmat?


Jari:"Ensimmäisestä virallisesta keikasta Kerubissa on saatu paljon hyvää palautetta. Seuraava keikka on sovittu 11. maaliskuuta La Barreen. Lähiviikkojen aikana olisi tarkoitus nauhoittaa demo, johon tulee niin paljon biisejä, kuin kahdessa päivässä ehtii äänittää."
Harri:Kerubin-keikan jälkeen tuli kyselyjä, onko teidän biisejä saatavilla missään ja kohta niitä pitäisi olla."

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti