maanantai 20. toukokuuta 2019

Tiistain tukeva:Haastattelussa Lionhide

Joensuulaistaustainen, esimerkiksi stoner rockista ja psykedeliasta musiikillisia elementtejä ammentava Lionhide on julkaissut Dream-ep:nsä. Yhtyeen jäsenistä haastatteluun ehtivät solisti Suvi Laaninen ja basisti Riina Suikkanen.

Lionhiden tähänastinen historia? Kuinka yhtyeenne kokoonpano ja musiikillinen ilmaisu ovat muotoutuneet?

Riina:"Yhtye perustettiin 2015. Jäsenet ovat Jaakko Kauppinen kitarassa, Suvi Laaninen laulussa, Riina Suikkanen bassossa, vuoteen 2018 asti rumpuja soitti Jani Suvivuo ja nykyään Misca Muhli. Musiikillinen ilmaisu on muotoutunut yhtyeen jäsenten musikillisten mieltymysten ja pitkänlinjan yhteissoiton tuloksena tälläiseksi mitä se tällä hetkellä on, mennään vahvasti garage rockin – stonerinja psykedelian maisemissa."

Miten Lionhiden tekstit ja sävellykset syntyvät ja olisiko lyriikoista poimittavissa esimerkiksi viisi ydinteemaa?

Suvi:"Lyriikat kertovat ihmeellisestä maailmastamme sellaisena kuin mie sen näen ja koen. Kappaleessa Rabbit Hole teemana on kaipuu kadonneeseen lapsuuteen leikkeineen ja puhuvine eläimineen. What Is Fear syntyi unen jälkitunnelmissa. Näen edelleen jatkuvasti unia lapsuudenkodistani, joka oli vanha kansakoulu keskellä metsää. Sanoitukseen tallentui tuon talon pihapiiri ja unen synnyttämä painostava kesäpäivän tunnelma. Pohjavireenä kappaleessa, kuten monissa muissakin teksteissäni kulkee hylätyksi tulemisen ja rakkauden menettämisen pelko. Mary´s Gone kertoo Marie Antoinetten viimeisistä hetkistä mestauslavalla. Hänen kerrotaan legendan mukaan pyytäneen anteeksi pyöveliltään sitä, että astui vahingossa tämän jalalle. Aloin pohtia silloin muutenkin hyväksymisen ja anteeksiannon teemoja, kenties jossain elämänvaiheessa samaistuinkin tähän huikentelevaiseen aikakautensa lapseen. Demons on perinteisempi parisuhteen päättymisen kuvaus, ja kappaleessa Dream pohdin sitä, millainen maailmamme on, ja millainen sen kenties pitäisi olla. Yhtenäistä teemaa taitaa olla todella vaikeaa löytää, mutta kaikista lyriikoista löytyy varmasti ainakin pieniä ripauksia  rakkautta tai kaipausta."

Varhaisemmasta tuotannostanne kappaleista Windmills ja With You on työstetty musiikkivideot. Taustaa niiille?

Riina:"With You kuvattiin puolivillaisella sekoilumeiningillä, ilman suurempia paineita, mutta Windmills-kappaleen videoon panostettiin jo hivenen enemmän. Video on Tuomas Sormusen käsialaa; hänen lopputyönsä media-alan koulutuksessa. Käsikirjoitusta mietittiin bändin poppoolla."

Lähitarkasteluun juuri suoratoistopalveluihin tiensä löytänyt Dream-ep, sen kappaleet ja nauhoitukset?

Riina:"Ep on äänitetty rumpujen ja basson osalta Kotkassa treenikämpällä, Juha-Pekka Pusan (Evil Driven kitaristi) kanssa". Laulut äänitettiin ja tuotettiin Joensuussa Mika Variksen kanssa ja kitaran äänitykset, sekä miksauksen ja masteroinnin teki Janne Roiha Joensuussa."
Suvi:"Melkoista sillisalaattia oli äänittäminen tällä tyylillä. Ensi kerralla laitamme ehkä hieman suoraviivaisemmin biisit pakettiin, vaikka tälläkin kertaa olimme lopputulokseen tyytyväisiä."

Kuinka runsaasti olette tähän mennessä keikkailleet ja miltä alkanut vuosi näyttää Lionhidelle esiintymistilaisuuksien osalta?

 Riina:"Lionhide on keikkaillut harvakseltaan, ja tässä oli hetkenaikaa jäsenistössä rumpalin puutostila. Ensimmäinen keikka uuden rumpalimme Misca Muhlin kanssa on Susiraja Metal Clubin Ruttokäräjillä La Barressa Joensuussa pe 31.5."

Yhtyeenne muut tulevaisuuden suunnitelmat?

Riina: "Hittibiisit lisääntykää ja täyttäkää maa!"
Suvi: "Uusia (hitti-)biisejä on siis nippu valmiina ja ne on tarkoitus äänittää mahdollisimman pian."

Löytyykö teille musiikillisia sielun veljiä tai sisaria?

Riina: "Kaippa noita liuta löytyisi. Lionhiden esikuvat löytyvät garage rockin, stonerin ja grungen saralta, unohtamatta metallia ja poppia pienenä mausteena joukossa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti