keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Torstain terävä:Turhan vähälle huomiolle jäänyt paluulevy

The Bangles:Doll Revolution

1980-luvun keskeisiin yhtyeisiin lukeutuvan, sixties-henkisen popin parissa uransa aloittaneen The Banglesin 2000-luvun alussa ilmestynyt, järjestyksessään neljäs pitkäsoitto Doll Revolution jäi laadukkuudestaan huolimatta suhteellisen vähälle huomiolle. Se työstettiin vielä legendaarisella kvartettikokoonpanolla, johon kuuluivat kitaristit Vicki Peterson ja Susanna Hoffs, toinen kesäkuuta merkkipäiväänsä viettävä basisti Michael Steele ja rumpali Debbi Peterson. Vokalistin tehtävät jaettiin vanhaan totuttuun tapaan kaikkien yhtyeen jäsenten kesken. He olivat myös työstämässä paluulevynsä kappaleita lukuun ottamatta nimikappaleesta käyvää rivakkaa raitaa Tear Off Your Own Head (It’s A Doll Revolution), joka on Elvis Costellon käsialaa. Hienoisesta biisimateriaalin epätasaisuudesta huolimatta albumilla on tarjottavanaan useita varsin laadukkaita kappaleita. Niihin lukeutuvat ensiksikin Hoffsin ja Petersonin sisarusten yhteistyön upea pophelmi Stealing Rosemary sekä iskevä Ride the Ride.
Edeltävän, vuoden 1988 satoa edustavan Bangles-pitkäsoiton Everythingin tavoin Michael Steele loisti myös Doll Revolutionilla. Vähintään osittain hänen käsialaansa olevista kappaleista Nickel Romeossa on upea melodia ja kekseliäs sovitus, Between the Two rokkaa yllättävänkin tanakasti ja kaikkein upein yksittäissuoritus on täysin Steelen käsialaa oleva, todella puhutteleva balladi Song for the Good Son.

Vicki Peterson vastaa yksin kahdesta tasokkaasta kappaleesta, eli Mixed Messages ja Single by Choice, joista etenkin jälkimmäinen on jylhyydessään suorastaan majesteetillinen. Pitkäsoiton huippuhetkiin lukeutuu myös Rain Song, joka on Vickin yhteistyötä Susan Cowsillin kanssa. Singlehitin, Hoffsin vokalisoiman Something That You Saidin vanhempi Peterson ja Hoffs ovat työstäneet Go Go’s – yhtyeen Charlotte Caffeyn kanssa.  80-luvun lopussa pahasta burn outista kärsinyt Michael Steele, joka monien mielestä oli yhtyeen lahjakkain jäsen, jätti Banglesin ikävä kyllä lopullisesti vuonna 2005. Yhtyeen tuorein julkaisu on sen varhaistuotantoa sisältävä Ladies and Gentlemen The Bangles, joka oli tosin aluksi saatavilla ainoastaan digijulkaisuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti