keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Torstain terävä:Haastattelussa The Rebellion

Joensuulainen pitkän matkan rokkari Pate Friman vastasi haastattelukysymyksiin uuden yhtyeensä The Rebellionin tiimoilta.

The Rebellionin tähänastinen historia? Yhtyeessänne on sen toiminta-aikana tapahtunut jo yksi miehistönvaihdos?

"Wild Willie & Big Deal jäi määrittelemättömän mittaiselle tauolle vuoden 2017 alussa. Koska itsellä oli kuitenkin runsaasti soittohaluja, oli luontevaa jatkaa samantyylistä rokkailua ja tällä kertaa triomuodossa. Mukaani sain WW&BD:n rumpalin Tuukka Riikosen ja monissa liemissä kieritellyn bassotaiturin, Markku Sivosen.
Wild Willielle oli sovittu keväälle pari keikkaa, mutta koska bändi ei kuitenkaan ollut valmis palaamaan tauolta, sovin järjestäjien kautta, että Rebellion hoitaa ne keikat. Settiin valkattiin iso liuta Wild Willielle kirjoittamiani biisejä ja muutamia sopivia covereita ja sitten menoksi. Vaikka bändi oli aivan alkutekijöissään, keikat olivat huikea menestys ja innostunut vastaanotto viestitti, että oikeaan suuntaan mennään.
Alusta asti ajatus oli, että ei lähdetä kiertämään kaikkia Esson baareja, vaan kehitellään juttua rauhassa ja tehdään täsmäkeikkoja genreä ymmärtävälle yleisölle. Samalla alkoi myös pikkuhiljaa syntyä ihan uutta Rebellion-musiikkia.
Oltuaan vuoden mukana, eli keväällä 2018, Tuukka ilmoitti haluavansa ottaa hiukan etäisyyttä musatouhuihin ja hän jättäytyi pois. Tilalle löytyi kovakätinen ja korkealta laulava Miika Räätäri ja homma loksahti lopullisesti paikoilleen! Tyyli suoraviivaistui, muuttui nykyaikaisemmaksi ja samalla päätettiin jättää ylimääräiset kikkailut ja artistivierailut pois ja keskittyä hiomaan tanakkaa trioilmaisua. Uusi, terävämpi visio synnytti myös heti paljon ideoita ja uutta musiikkia onkin sittemmin pukannut tasaiseen tahtiin."

Katsaus esikoisep:nne kappaleisiin ja yleisesti biisienne syntyprosessiin?  Ep:llä on mukana yksi coverbiisi. Oliko valikoituneen Billy Idolin White Weddingin lisäksi muita treeniasteelle ehtineitä lainakappale-ehdokkaita? Kuinka runsaasti omaa tuotantoa on tällä hetkellä kasassa ja ollaanko sitä  aikeissa julkaista lisää ja jos, minkälaisella aikataululla?

"I Know What I Want syntyi jo bändin ensimmäisenä vuonna. Kasasin sen nauhalle yöllä ja se esitettiin ensi kerran jo seuraavana iltana keikalla Tahkon Kunkussa. Rumpali kuuli biisin ensimmäistä kertaa vasta soundcheckissä... 😊 Goodbye Josephinen kohdalla mietin, viitsiikö näin yksinkertaista biisiä bändille edes tarjota, mutta kun aloin sitä treenien päätteeksi vaivihkaa rämpyttää, kundit tarttuivat siihen samantien ja se lähti heti lentoon! Oil & Gasoline oli vanha demo yli vuosikymmenen takaa ja kun löysin sen puolivahingossa arkistoistani, tuntui, että nyt aika ja bändi ovat oikeat sen toteuttamiselle. Biisi tuli tälle äänitteelle mukaan eräänlaisena bonuskappaleena, koska on niin erilainen.
Covereita emme ole erityisesti haeskelleet ja pääpaino tulee jatkossakin olemaan omassa musassa. White Weddingia jammailimme joskus treeneissä ja yritimme hakea siihen vähän rockabilly-vibea. No ei siitä oikein hillbillya tullut, mutta sitä on mukava soittaa ja se yllättää kivasti yleisön keikoilla.Uusia biisejä ja työstövaiheessa olevia aihioita on useita ja lisää tulee koko ajan. Nämä valikoituivat nyt tähän hetkeen. Tulevaisuuden julkaisuille ei ole vielä suunnitelmia, eikä aikataulujakaan. Nautitaan nyt tästä kiekosta 😊"

Mitä tarjottavaa The Rebellionilla on maamme rockabilly/rock n' roll-skeneen?

"Me emme ole hetkeäkään miettineet mitään syvällisempää sanomaa tai sisältöä tai musiikillista mullistusta. Eikä meitä oikeastaan edes kiinnosta kenelle meidän musiikkimme voisi olla suunnattu tai kuka siitä mahdollisesti tykkäisi. Tehdään sellaista mikä miellyttää meitä itseämme ja katsellaan sitten tykkääkö joku muukin. Ja on tietysti kiva, että tuntuu tykkäävän, mutta omilla ehdoilla tässä mennään."

Ensi vuoden alkuun teillä on sovittuna yksi keikka North Carelia Tattoo Festiin Nurmeksessa. Yhtyeenne tulevaisuuden suunnitelmat muilta osin?

"Ensi vuodelle on tosiaan sovittu se Nurmeksen North Karelia Tattoo Fest ja myös Euroopan laajuinen moottoripyörätapahtuma kesälle Mikkelin Visulahteen. Kuten jo aiemmin mainitsin, joka paikkaan ei olla änkeämässä, vaan katsellaan meille sopivat täsmätapahtumat. Niistä on muutamia alustavia suunnitelmiakin jo pöydällä ja oletan niitä tulevan lisääkin, kun meidän musiikkiamme on nyt kuultavissa.
Mulla on edelleen WW&BD:n jäljiltä myös hyviä kontakteja muualle Eurooppaan ja sieltäkin on tullut muutamia kiinnostuneita kyselyjä. Tehdään kaikessa rauhassa ja omilla ehdoilla, laajempaa suunnitelmaa ei ole."

Olisiko  The Rebellionille löydettävissä sukulaissieluyhtyeitä?

"Itse emme ole moista miettineet, mutta kyllä ihmiset joskus ovat sanoneet, että tämä kuulostaa vähän siltä tai tuolta. Onneksi niissä mielipiteissä on kuitenkin niin paljon hajontaa, että ehkä meillä on ihan oma juttu... 😊 Varmaan mahdolliset sukulaiset löytyvät samankaltaisista orkestraatioista, eli trioista, joissa kitaristi laulaa."

Nimeä rockin saralta laajasti ymmärrettynä kymmenen ehdotonta suosikkialbumiasi perusteluiden kera?

"Naaaaah.... en lähde tähän 😊 Diggailen rokkänrollia laajasti, enkä näe pointtia laittaa levyjä mihinkään järjestykseen. Sorry 😊"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti