lauantai 25. helmikuuta 2017

Maanantain mainio:Haastattelussa Dynamo

Suomenkielistä rockia edustava joensuulaisyhtye Dynamo julkaisi esikoisalbuminsa IV 17. helmikuuta. Sen ja myös yleisesti yhtyeensä tiimoilta pikahaastatteluun ehti Dynamon rumpali Tuomas Miettinen.

Lyhyt Dynamo-historia; kuinka yhtyeen kokoonpano muotoutui ja lyhyt katsaus myös soittajistonne varhaisempiin musiikillisiin vaiheisiin?

"Se muovautui pikkuhiljaa kasaan. Meillä Ville Luhion kanssa oli kummallakin biisejä, joille tarvitsi käyttötarkoituksen. Ville lähetti kotona äänitettyjä demojaan mulle, kun minä vastaavasti taas lähetin suhinademoja puhelimen ääninauhuriin äänitettyjä mies ja kitara meininki -tyylisiä pläjäyksiä. Siihen sitten tuli Jussi Holopainen mukaan laulamaan niitä biisejä ja Antti Schroderus pompottelemaan bassoa. Siitä sitten Dynamo. Yhdessä niitä biisejä pohdittiin ja soviteltiin. Meillä positiivinen juttu on myös se, että jokaisella on kokemusta suhteellisen hyvin musahommista. Ainakin, jos lasketaan jokaisen jätkän ikä, keikat, kilometrit ja soittovuodet yhteen, niin tulee iso luku."

Lähitarkasteluun 17. päivä ilmestynyt esikoispitkäsoittonne IV ja taustaa sen kappaleille?

"Tekstit on tehty omasta elämästä, kokemuksista ja vierestä seuraajan roolista. Viittaan tällä Saamaton -biisiin. Jokainen voi samaistua näihin asioihin. Ei ruvettu keksimään pyörää uudelleen vaan tarkoitus oli tehdä menevää ja toimivaa suomirokkia. Mutta ei pelkkää paahtoa vaan sekaan sopii myös aavistuksen tyylistä poikkeavaa menoa, mikä pitää levyn mielenkiintoisena."

 
Millaiset odotukset yhtyeellänne on albumin  saaman vastaanoton ja esiintymistilaisuuksien runsauden osalta?

"Kyllähän se on jännää, kun julkaisee omaa musaa aina, että miten se otetaan vastaan. Se tästä tekeekin mielenkiintoista. Yleisö kuitenkin lopulta sen päättää onko se hyvää vai ei ja se vastaus tulee yleensä suoraan. Kun ollaan rundi heitetty niin tiedetään varmasti paremmin mikä on homman nimi. Odotukset tottakai korkealla ja täysiä mennään!"

Mitä kautta keikka Tallinnaan järjestyi?

"Tuumivat siellä Tallinnassa että hyvä suomalainen rockbändi tulkaa tänne soittamaan. Kyllähän myö lähdetään kun kysytään! Helvetin siistiä lähteä vääntämään Tallinnaan rokkia!"

Dynamon tulevaisuudensuunnitelmat?

"Tehdä nyt keikkaa niin paljon kun vaan mahdollista tämä vuosi ja samalla värkkäillä uutta musaa ensivuotta ajatellen, kun mennään studioon. Saamaton biisistä tulee musavideo pihalle 24.2.2017 ja keväällä julkaistaan vielä ainakin yksi biisi videon kera. Tarkoitus on pistää koko Suomi sekaisin ja kaikille tiedoksi bändi nimeltä Dynamo."



Vieläkö kitaravetoinen rock tulee nousemaan entisaikojensa suuruuteen?

"Tottakai se tulee nousemaan! Jos se nyt on koskaan laskenutkaan. Onhan täällä vanhoja hyviä kitaravetoisia rockbändejä, Dynamo edustaa sitä uutta polvea. Yksinkertainen on kaunista, niin se vain on, että se toimii aina."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti