keskiviikko 9. elokuuta 2023

Torstain terävä:Haastattelussa Ardes

 Ardes-yhtyeen Ari Saarinen saapui haastateltavaksi Johnnyn kadulle.

Ardesin tähänastinen ura pääpiirteissään yhtyeen vuoteen 2017 ajoittuneesta perustamisesta lähtien?
Yhtyettä oli edeltänyt Juice Leskinen-covereita soittanut kokoonpano?

"Sairastuin vakavasti vuonna 2014 ja parin vuoden toipumisen jälkeen aloin purkaa omia tuntoja ja tunteitani paperille ja kitaralla säveliksi. Biisien kirjoittaminen ja säveltäminen oli terapeuttista toipumisen keskellä.  Biisejä alkoi syntyä koko ajan lisää ja heräsi ajatus biisien esittämisestä bändin kanssa.
Keväällä 2017 perustettiin Juice- coverbändi, jolla heitettiin yksi keikka Tuulakissa. Tälle bändille esittelin ensimmäisen biisini Tuuliset Aamut. Tuuliset Aamut -biisin äänitimme omalla pikku studiollamme kesällä 2017.Syksyllä 2017 Markku Pölönen kuvasi ja ohjasi meille ensimmäinen musiikkivideon Tuuliset Aamut. Äänityksessä kokoonpano oli Sara Suvinen laulu, Ari Nevanen rummut, Taija Veijonmaa perkussiot, Tarmo Mäki kitara, Timo Lukkarinen basso ja Ari Saarinen kitara. Bändin ensiesiintyminen ja videon julkkarikeikka oli 1.12.2017 Palaver Pubissa. Silloin kokoonpanossa vaihtui soolokitaristiksi Timo Nevalainen. Tupa oli täynnä ja tunnelma oli upea. Silloin kasassa oli vasta kuusi omaa biisiä. Jatkoimme treenausta ja uusia biisejä syntyi jatkuvasti. Minä toin treeneihin sanat ja sävelaihiot, joita lähdettiin yhdessä sovittamaan.Erityisesti kitaristi Timo Nevalaisella on ollut merkittävä osuus myös sävellysten sovittamisessa.Välillä vierailemassa ovat käyneet viulisti Hanna-Kaisa Mustonen, Juha Räty koskettimet , Jarmo Vallius rummut, Tuomo Makkonen rummut sekä Jere Kekäle kitara. Nykyinen kokoonpano on Sara Suvinen laulu, Timo Nevalainen kitara ja laulu, Hanne Hiltunen rummut ja laulu sekä minä Ari Saarinen basso ja laulu.

Vuonna 2018  julkaisimme kappaleet Päivä Onnellinen ja Talossa. Syksyllä 2019 Ardesilta ilmestyi viidestä kappaleesta koostunut ep Polku.Sen jälkeen on julkaistu kolme singleä Marionettien tanssi sekä Aamusta iltaan (2020) ja Marraskuun tyttö (2021)"

Kuinka Ardesin kappaleet syntyvät? Mitkä ovat lyriikoidenne ydinteemoja? Kuinka runsaasti yhtyeenne keikkaohjelmistossa on tällä hetkellä biisejä  ja oletteko aikeissa julkaista lisää tuotantoanne digitaalisessa muodossa?

"Kappaleet syntyvät omasta koetusta elämästä sekä erilaisista tarinoista. Ohjelmistossa on 25 biisiä. Uusia aihioita on jo muutama. Syksyllä alkaa uusien biisien sovitus ja treenaus. Tavoitteena on julkaista viimeistään ensi vuoden alussa uutta materiaalia. "

Miten paljon Ardesilla on tällä hetkellä takanaan esiintymisiä ja oletteko aikeissa laajentaa keikkareviiriänne? Yhtyeenne muut tulevaisuuden suunnitelmat?

"Keikkoja on ollut joka vuosi maltillisesti noin 10 keikkaa/vuosi.  Myymme vielä toistaiseksi itse keikkoja ja tavoitteenamme on päästä esiintymään erilaisiin tapahtumiin. Nyt meillä on kasassa sellainen bändi, joka nauttii niin treenaamisesta kuin esiintymisestäkin. Treeneistä ei puutu iloa eikä huumoria ja se näkyy ja kuuluu myös keikoilla."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti