keskiviikko 28. syyskuuta 2022

Torstain terävä:Haastattelussa Shiraz Lane

 Elokuussa uuden albuminsa Forgotten Shades of Life julkaisseen Shiraz Lane -yhtyeen Miki Kalske ehti haastatteluun Johnnyn kadulle.


Muistoja ensimmäisistä ulkomaankeikoistanne Torontossa, Tokiossa ja Wacken Open Airissa Saksassa vuonna 2015 sekä ensimmäisestä ulkomaan rundista pääesiintyjän ominaisuudessa Espanjassa helmikuussa 2017? 
"Ensimmäinen ulkomaankeikkamme oli luonnollisesti lätäkön toisella puolella Kanadan Torontossa. Pääsimme sinne voittamalla Hard Rock Cafen järjestämän Hard Rock Rising -bändikilpailun. Upean keikkakokemuksen ja turistiretken (mm. Niagaran putouksille) lisäksi kokonaisuuden tärkein anti oli kuitenkin kilpailun tuomaristossa toimineen - nykyisin managerimme - Heta Hyttisen liittyminen Shiraz- perheeseen.

 

Tokion keikka on itselleni yksi kultaisimmista keikkamuistoista. Japanilainen kulttuuri ja maa itsessään on kiehtova ja kaunis. Tämän lisäksi yleisö on fanaattista ja keikkapaikat ovat järjestäen ensiluokkaisia. Tutustuimme tällä reissulla ensimmäistä kertaa kollegoihin Lost Societystä ja vietimme yhteistä laatuaikaa keikkojen jälkeen. 

 

Wackenin reissu yllätti ja herätti tapahtuman järisyttävän suurella kokoluokalla. Festivaalialue oli aivan kuin toiselta planeetalta, kuin mihin olimme kotosuomessa totuttu. Sateisesta säästä ja mutavellissä möyryämisestä huolimatta tämä reissu muutti käsitystämme ison produktion määritelmästä. Espanjan keikat ovat aina hurmoksellisia ja oma kiertue pääesiintyjänä tarjosi meille illasta toiseen mahdollisuuden osoittaa miksi me kuulumme Rock N’ Rollin eliittiin nykypäivänä. Olé, olé, olé huutomyrskyt lämmittävät aina sydäntä. Espanjaan on aina antoisaa palata kaamosta karkuun vastaantottavaisen ja omistautuneen yleisön eteen."

 

Deep Purplen lämmittelykeikasta Helsingin jäähallissa 2017? Kissin viimeisen Suomen-konsertin lämppäyksestä kuluvan vuoden kesäkuussa?

 

"Deep Purplen lämppäys oli meidän ensimmäinen oikea hallikeikka. Kun saimme tiedon kyseisen keikan varmistumisesta, olimme itse asiassa kiertueella viettämässä välipäivää Pariisissa Eiffel-tornin kupeessa. Koko remmi oli onnensa kukkuloilla. Itse keikka meni kuin sumussa adrenaliinivyöryn seurauksena, eikä montaa musitikuvaa lavallaolosta jäänyt. Onneksi Youtubesta pystyy nykypäivänä tarkistamaan jälkikäteen, että siellähän me olimme ja soitimme loistavasti. Keikkamme jälkeen Deep Purplen jäsenet tulivat vielä yksitellen esittäytymään takahuoneeseen ja ottivat aikansa jutellakseen kanssamme mukavia (samaan aikaan kun heidän oma intronauhansa jo pyöri jäähallissa). Kesäkuun KISS- lämppäys oli ehdottomasti yksi uramme merkkipaaluista. Moni yhtyeemme jäsenistä on varsinkin nuorempana ollut suuria faneja, joten tämä oli unelmien täyttymys monellakin tasolla. Tällä kertaa keikasta jäi jopa muistijälkiä ja fiilis keikan aikana oli uskomaton, mutta jätti nälkää myös päästä pysyvästi tämän kokoluokan ympyröihin. Jo soundchekkien lomassa pääsimme tapaamaan kaikki KISSin jäsenet, mutta heidän vedettyä sotamaalaukset- ja haarniskat päälle vaikuttivat he lähes supersankareilta. Erityishuomiona voisin mainita myös KISSin legendaarisen managerin Doc McGheen lämpimät kiitokset keikastamme ja yhteystietojen vaihdon. Katsotaan mihin tie vie tulevaisuudessa…"

 

Uusi albuminne Forgotten Shades of Life on taltioitu pääosin livenä TuusulassaTaustaa albumin nimibiisille sekä kappaleille Disconnect from the Matrix, Letter to Yourself sekä Imagination?

 

"Päätimme yhdessä tuottajamme Juho Salaterän kanssa äänittää koko paketin livenä sisään, jotta saamme vangittua yhtyeen energian autenttisesti. Äänitykset tapahtuivat Lammaskallion Audion tiloissa Tuusulan maalaisidyllissä. Vahva suositus ja onnistunut kokemus. 
Forgotten Shades Of Life:n tarkoitus on herättää kuulijan avartamaan katseensa elämän eri sävyille. Harmaassa arjessa saatamme juurtua putkinäköisyyteen ja unohtaa kuinka siistiä ja moninaista elämä on, jos vain uskallamme kurkistaa oman mukavuusalueen, rutiinien ja kaavojen ulkopuolelle. Albumi itsessään sisältää myös monia eri värejä ja vivahteita, jotka sitovat sen luontevasti yhteen levyn nimen kanssa. Disconnect From The Matrix on jatkumoa tälle ajattelutavalle. Sen dystooppisen tummanpuhuva tunnelma kehottaa irtautumaan mielen kahleista ja valitsemaan toiveikkaamman ja yhtenäisemmän tulevaisuuden. 

 

Letter To Yourself on synkästä hetkestä kumpuava sävellys. Jokaisella on varmasti ollut hetkiä elämässään, jossa on ollut allapäin, tehnyt virheitä ja vääryyksiä tai kokenut epäoikeudenmukaisuutta. Kappale tarjoaa keinon samaistua tähän tilaan, mutta viestii myös, että elämä jatkuu – kokemukset vahvistavat ja kasvattavat ja lopulta muovaavat paremmaksi versioksi itsestäsi, vaikka juuri sillä hetkellä ei tuntuisikaan siltä.   Imagination on rajoja rikkova ja itseoikeutetusti levyn päättävä biisi. Sisäistäkseen kappaleen on ymmärrettävä, että se kertoo nimenomaan mielikuvituksesta. Mielikuvituksessa (esimerkiksi unissa) voi tapahtua mitä vain, voi olla mitä vain - olet itse sen maailman arkkitehti. Kappale on sukellus meidän mielikuvitusmaailmaan, joten yllätyksiltä ei voi välttyä. Kehotankin kuuntelijaa keskittymään, sulkemaan silmänsä ja nauttimaan matkasta avoimin mielin. "

 

Nimeäisittekö kymmenkunta  Laneen lähtemättömän vaikutuksen tehnyttä yhtyettä/artistia?
"Michael Jackson, Dire Straits, Kingston Wall, Red Hot Chili Peppers, KISS, Guns N’ Roses, Skid Row, Hanoi Rocks, Oasis, Led Zeppelin"

Yhtyeenne tulevaisuuden suunnitelmat? 

"Olemme elokuusta lähtien kiertäneet Suomea albumijulkaisun tiimoilta. Jäljellä ovat vielä Tampere, Kuopio, Kajaani & Oulu. Helsingin On the Rocksissa vietämme uuttavuotta hyvin erityisen keikan merkeissä.  Suurimmat tähtäimet ovat kuitenkin kevätkaudella ulkomailla ja tietenkin vuoden 2023 festarikesässä. Keväälle on jo tiedossa Monsters Of RockKaribian rokkiristeily, jolle on kunnia päästä toistamiseen. Uutta musiikkiakin alamme varmasti työstämään jossain vaiheessa kiertuekiireiden tauottua."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti