keskiviikko 27. heinäkuuta 2022

Torstain terävä:Haastattelussa Rylos part 2

 Rylos-yhtye ehti parin vuoden tauon jälkeen toistamiseen haastateltavaksi Johnnyn kadulle. 

Tiivistäkää Rylos-yhtyeen kahden viimeisen vuoden tapahtumat?
"Paljon on tapahtunut hyvää.
Yhteistyö tuottaja Anssi Kipon kanssa on vienyt bändiä eteenpäin yhteissoiton tasolla. Biisit on kehittyneet koko ajan. Olemme löytäneet oman soundimme. 
Rylos on enemmän bändi kuin koskaan. Kaikki ovat päässeet mukaan sävellystyöhön."
Yhtyeenne kokoonpanossa on mainittuna aikana tapahtunut useampikin miehistönvaihdos?
"Joo. On kestänyt pitkään, noin 8 vuotta, että Rylos on löytänyt soittajat, joilla on sama intohimo juuri tähän musiikkiin. Ryloksen tapa tehdä on ollut vauhdikas.
Joidenkin soittajien motivaatio ei riittänyt tai sitten musiikillinen linja ei ole tuntunut omalta. Rylosta pitää hengittää 110% että tästä tulee mitään pitkässä juoksussa. Jäsenvaihdokset ovat myös hyvin normaalia bändielämää. 
Kun Riina liittyi bändiin niin hän alkoi tuoda enemmän ajatusta bändimeiningistä.
Jussin astuessa sisään bändihomma vahvistui ja nyt meillä on todella hyvä meininki ja suunnitelmat tehty vuoteen 2025 asti."
Taustaa uudelle singlekappaleellenne ja videolle Road. Edustaako se  mielestänne  tyylillisesti aikaisempaa melodisempaa Rylosta?
"Ilmastonmuutos mitä koemme ja näemme. Road kertoo siitä toivon kanssa. Melodisuus on alusta asti ollut osa Rylosta.
Kaksoismerkityksenä laulun tie on myös bändille tie kohti suurempaa näkyvyyttä ja laulun tuotantoonkin panostettiin.
Roadiin luotiin maailmanluokan musiikkivideo, jonka toteutti Tino-Viljami Vanhala. "Viltsu" sai puristettua bändistä paljon videoon ja olemme todella tyytyväisiä siihen. "
 Kappale julkaistiin 17. maaliskuuta, jolloin oli myös Peer Güntin Timo Nikin 62-vuotissyntymäpäivä. Silkka sattumako?
"Se oli silkkaa sattumaa. Peer Günt merkitsee meille aina paljon, mutta erityisesti meidän Jussille se on todella iso juttu. Hyvää synttäriä Timo👍 vielä jälkikäteen. Kun katsoo Googlesta, niin löytyy ehkä vielä hauskempi Road-sattuma. 17.3. syntyi Gottlieb Daimler, joka keksi auton."
Missä vaiheessa ovat Ryloksen seuraavan albumin nauhoitukset ja kuinka niiden kanssa ollaan aikeissa edetä?
"Rylos tulee julkaisemaan viidennen levyn Signs of Life vuonna 2024, mutta sitä ennen julkaistaan vielä yksittäisiä lauluja.
Etsimme uutta levy-yhtiötä, joka panostaa promoon ja tukee meitä myös taloudellisesti. Voin sanoa jo nyt että viides albumimme tulee olemaan henkilökohtaisin Rylos- albumi ja samalla synkin."
Yhtyeenne muut tulevaisuudensuunnitelmat keikkailun ym. osalta?
"Paljon on luvassa! Yhteiskeikkoja Manzana ja Gentle Savage-yhtyeiden kanssa. Live-paketti on sellainen rock-tulitus, ettei kannata missata jos saavumme kaupunkiinne. Myös suunnitelmat ensi vuodelle on tekeillä ja muutamia ulkomaan keikkoja on luvassa vihdoin. Uutta musiikkia singlen muodossa tulee vielä tänä vuonna. Samalla ajetaan sisään uutta rumpalia. Etenemme hiljalleen, mutta Rylos ei tule pysähtymään vaan pistämme seuraavan vaihteen päälle."
Nimetkää kolmesta viiteen Rylokseen lähtemättömän vaikutuksen tehnyttä heavy/hardrockalbumia?
"Twisted Sister - Stay Hungry (Mikko)
Ozzy Osbourne - Ultimate Sin (Riina)
Guns 'n' Roses- Appetite for Destruction (Jussi)"
Merkkipäivistä puheen ollen Twisted Sisterin perustajajäsen, kitaristi  Jay Jay French täytti 20. heinäkuuta 70 vuotta. Muistettiinko hänen tasavuosiaan Ryloksen jäsenten keskuudessa?
"Taisin kuunnella koko T.S.tuotannon tuona päivänä, mutta Rylos on menneisyydessä soittanut Stay Hungry-albumin alusta loppuun livenä ja tästä on vielä olemassa tallenne. Voi olla, että jossain vaiheessa tulee ulos bootleg  Rylos plays Twisted Sister - Stay Hungry 2017. Sehän olisi kunnon kunnianosoitus. Tuo levy on syy siihen, että laulan edelleen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti