keskiviikko 2. maaliskuuta 2022

Torstain terävä:Haastattelussa Brutal Blues Band

 Oman kaivattavan lisänsä joensuulaiseen juurihenkiseen musiikkiin tuova Brutal Blues Band-yhtye ehti haastatteluun Johnnyn kadulle.


Lyhyt Brutal Blues Band-historia? Kuinka yhtyeenne kokoonpano muotoutui ja koska aloitte treenaamisen oikein toden teolla?

"Rumpali Hannu Lihavainen ja Ruben Cuerdo tapasivat ensimmäisen kerran n. 14v sitten ja siitä alkaen aina Rubenin käydessä Suomessa he jammailivat kahdestaan.Syksyllä 2019 Hannu oli Rubenin luona käymässä Espanjassa ja ehdotti että perustettaisiin blues/rock bändi ja kuinka ollakaan Rubenin käydessä Suomessa alkoi koronaepidemia ja Ruben joutui jäämään tänne. Kesäkuussa 2020 Hannu ja Ruben etsivät basistia ja Hannu muisti eräästä projektista Sepeli Sarkkisen, joka soitti silloin kitaraa mutta kertoi myös basistitaustastaan ja Hannu kysyi tätä bändiin. Sepeli kuunteli pari Rubenin demoa, innostui niistä ja lähti mukaan. Etsimme myös kosketinsoittajaa mutta emme löytäneet sopivaa, mikä olikin hyvä asia, koska bändi toimii näin parhaiten. Huomasimme heti treeneissä, että homma toimii ja kemiat myös. Rubenilla oli ja on paljon biisiaihioita, joista oli helppo alkaa rakentaa biisejä. Sepelillä on myös biisienkirjoitustaustaa, niin yhteistyö on ollu melko vaivatonta".


Miten biisinne syntyvät ja kuinka paljon omaa tuotantoa on tällä hetkellä olemassa? Olisiko kappaleidenne teksteille löydettävissä ydinteemoja?

"Joskus biisi syntyy jammailusta ja siihen yhdistettynä Rubenilla varastossa olleita biisiaihioita. Toisinaan on enemmän bluesfiilistä, jolloin syntyy enemmän bluesvaikutteinen biisi ja toisinaan mennään raskaamman rokin linjalla. Monesti on kiinni siitä, millä fiiliksillä ollaan ja mikä tarttuu sillä hetkellä. Ruben sanoittaa biisit myöhemmin ja sanoitukset myös fiiliksen ja biisin tunnelman mukaisesti. Ei varsinaista ydinteemaa löydy. biisien kehittymisestä vielä sen verran, että meillä on koko ajan äänitysvalmius treenatessa ja teemme koko ajan demoja, mikä helpottaa biisien lopullista valmistumista."

Esikoispitkäsoittonne ilmestyi aivan viime vuoden lopussa. Taustaa sen nauhoituksille ja levyn kappalevalinnoille?


"Treenikämpällä tehdään biiseistä demoja ja niitä oli kertynyt melko mukavasti, joten päätimme tehdä albumin. sovimme Heikki Marttilan kanssa (Gurut -studio) Joensuussa nauhoitusajat ja aloimme syksyllä 2021 hommiin. Biisien pohjat eli rummut ja basso saatiin melko vaivattomasti purkkiin n.  kahdessa päivässä. Ruben soitti kitaraosuudet kotistudiollaan ja laulut äänitettiin treenikämpällä muutamassa illassa. Heikki teki miksauksen ja Ruben ja Sepeli teki masteroinnin Rubenin kotistudiolla. Vuodenvaihteessa julkaisimme albumin youtubessa ja facebookissa. Kappaleet valikoituivat omien mieltymyksiemme mukaan ja olimme soittaneet niitä jo parilla keikalla. Ne vaan tuntuivat luonnoliselta tehdä mitkä sitten äänitettiin."

Ohjelmistossanne on sekä kokeilevampaa, kenties jopa psykedeelisvaikutteista tuotantoa että perinnetietoisempia blueskappaleita. Voisiko Brutal Blues Bandille nimetä joitakin sukulaissieluyhtyeitä maailmalta ja myös kotimaasta?


"Olemme luonnollisesti musiikin suurkuluttajia niin bändejä,biisejä on tosi paljon mitkä on vaikuttanut mutta muutamia voimme nimetä:Opeth,Deep Purple,Pink Floyd, Red Hot Chili Peppers ja löytyy myös jazzosastoo ja mikä myös vaikuttanut on että Rubenilla on thrash-metal taustaa hänen entisestä Norunda -yhtyeestään. "

Miten runsaasti yhtyeellänne on tähän mennessä ollut esiintymistilaisuuksia?


"Keikkoja ollu näistä ajoista riippuen tosi vähän eli viisi tähän mennessä ja tietenkin tekisimme paljon enemmän. jospa nyt pääsis enemmän keikkailee."

Nimetkää kolmesta viiteen teille ehdotonta bluesin/bluesrockin edustajaa, albumia ja kappaletta kautta aikojen?
"Sepeli- Deep Purple: Highway star, Lazy, Joe ´Bonamassa
Ruben- Opeth, Messhugah, Led Zeppelin, Queen
Hanski- Chick Corea, Tina Turner, Joe Cocker
Yllättävän vaikea alkaa nimetä tiettyjä heh"

Yhtyeenne tulevaisuuden suunnitelmat?


"Eteenpäin niin paljon kuin mahdollista. teemme tätä täydestä sydämestä rakkaudesta lajiin.Suunnittelemme jo seuraavia nauhoituksia, emme vielä tiedä onko kokopitkä albumi vai muutamia biisejä ja videon teosta olemme myös keskustelleet."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti