perjantai 20. toukokuuta 2016

Lauantain pitkä:Haastattelussa The Souls

Uuden pitkäsoiton Superheroes julkaissut kouvolalaistrio The Souls ehti vastata muutamaan haastattelukysymykseen.



Lyhyt katsaus The Soulsin tekemisiin The Grand Confusion – albumin julkaisun jälkeen. Mitä kautta Peer Güntistä ja DDR:stä tuttu Teijo ”Tsöötz" Kettula löytyi yhtyeenne uudeksi basistiksi?

 Ei siinä mitään...ekan levyn myötä kierrettiin useaan otteeseen Suomea ja Eurooppaa.. välil klubeilla, joskus isommissa paikoissa. mm. Monster Magnetin kanssa Saksaa joskus Wilko Johnsonin kanssa Tavastiaa. Pikku paikkoja Suomessa, joka helvetin paikassa. Sillosen basistin kanssa toista sataa keikkaa heitettiin kunnes se päätti lähtä litoo. No siin kateltii aikamme ja persetttä kaivettii ja ryypättii. Oltii silloin Speden saluunassa istumas peruspäivää ja tällee. Tsöötsi pärähti siihe, alko jauhaa Rory Gallagherin Take what I want -biisistä ni kelattii, että tuu soittaa bassoo. ja taas ryypättii. Veettii vellii et lähti melkee tukka päästä.

Lähitarkasteluun uusi pitkäsoitto Superheroes. Miten pitkältä ajalta albumin kappaleet ovat ja jokin hauska anekdootti levytyssessioista?

Jani- Aika värisuora levyhän siitä tuli, osa ihan uusia ja muutamat parin vuoden takaa. Loppujen
lopuksi kaikki tuntuu uudelta, kun niin sanottua "valmista kamaa" on. Bändi tikis.
Toni- Nauhotukset oli helppoja kun oli jo valmiiksi treenattu, ekalla tai tokalla vedetty, ei hirveesti jakseta hinkkailla vieläkään, haluttu pitää tietty raakuus, joka kuuluu olla meijän tyylisellä bändillä. Rock n Roll on vahva sana. Tietysti levy olisi voinut tulla aikasemminkin mutta oli just näitä perus säätöjä et joku on peräs. Sillosella treenikämpällä asuessa jouduttii aina piiloutuun vahvistimien taakse ym. maton alle klo.8:00 kun tiedettii, et vuokranantaja tulee savustaa taskulamppujen kaa, ettii meitä et ollaanko siel, kesken biisien tekojen. Tämmöstä tää on.
The Soulsin tulevaisuudensuunnitelmat? Miten runsaasti keikkoja on luvassa ja missä?
Tällä hetkellä etitään kuumeisesti uutta keikkabuukkajaa. Mielellään soitettaisiin tämän uuden levyn myötä enemmänkin keikkoja. Käytämme aikamme treenaamiseen ja uusien biisien kirjoittamiseen, niin toisinaan tuntuu, ettei keikkojen hankintaan riitä tarpeeksi aikaa. Toki soitamme kaikki mahdolliset keikat mitä tulee sovittua.

 Mainitkaa muutamat ehdottomat suosikkilevynne kautta aikojen lyhyiden perusteluiden kera, kiitos.


 Toni - Lp levyjä tulee paljon keräiltyä. Viime aikoina on tullut vahvasti keräiltyä leffasoundtrackeja. Ennio Morriconen western tuotantoa tulee keräiltyä. vaikea sanoa. Jos olis enemmän keikkoja ni olis enemmän ropoja taskus ni vois sanoo paremmin. Kaikki rahat menee kirppareiden kiertämisiin. Tää Soulsin toka on kyl hyvä. Monipuolista vääntöö. Tuppaa olee niin tasapaksuja levyt tänä päivänä. Jani - Aika on hieno käsite, kun kysyit kautta aikain, riippuu paljon ajasta. Get Yer Midnight Rambler toimii edelleen ja niin toimii myös HookerNHeatkin. Joskus saattaa toimia satakielikin kuuses. Mitä haluu kuunnella, se toimii.
 Tsöötz - ei kai semmosta ole olemassakaan. Jos nyt äkkiseltää pitää joku hyvä levy sanoo ni Heavy horses Jethro Tull. – Ian Andersonhan asuu kuulemma nykyään Kouvolas. No, se siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti