torstai 7. toukokuuta 2015

Perjantain pohjat:Haastattelussa Block Buster

Juuri uuden maxisinglen julkaissut kuopiolainen hardrockjyrä Block Buster ehti haastatteluun.

Lyhyt Block Buster -historia loppuvuodesta 2008 tapahtuneesta yhtyeen perustamisesta lähtien? Kuinka tärkeä merkkipaalu Rock the Globe -kilpailun voitto yhtyeellenne oli?

"Bändi perustettiin yläasteella kun minä (Elias Salo, soolokitara/taustalaulu), Jaakko (Metsäpelto, rummut), Aarni (Metsäpelto, laulu/komppikitara) sekä entinen basistimme Mikko Tiirikainen kävimme samaa koulua. Soitimme hetken yhdessä covereita, mutta lähes heti aloimme tekemään omia biisejä ja keikkailemaan niin paljon kuin mahdollista. Parin ensimmäisen vuoden aikana julkaisimme jo pari demoa kaveri- ja perhepiirin sisällä myytäväksi ja meille on ollutkin alusta asti selvää, että haluamme tehdä omaa musiikkia ja saada sitä niin monen kuultavaksi kuin mahdollista. 2010 olimme ensimmäistä kertaa Kuopion bändikisassa jossa tulimme kolmanneksi, kyseessä oli sama kisa, jonka päädyimme seuraavana vuonna voittamaan. Sivuten toista kysymystä, voitto oli tottakai meille tärkeä, koska pääsimme sen kautta hyvin keikoille ja mukaan Kuopion musiikkiskeneen. Vuonna 2010 oli myös meidän ensimmäinen festarikeikka Kuopio Rockcockissa. Slotti festareille tuli myöskin bändikisan kautta, ja sen myötä saimme ensimmäistä kertaa vähän isommin nimeä Kuopiossa. Sen jälkeen olemmekin soittaneet jo kahdesti ko. festareilla. Tämän jälkeen olemme julkaisseet 2 omakustanne ep:tä sekä nyt viimeisimmäksi maxi-singlen '' Ain't on the Chain '' joka tuli ulos cd-muodossa 28. huhtikuuta. Keikkailu on jatkunut ympäri Suomea jatkuvasti ja olemme todella hyvässä asemassa koska olemme päässeet soittamaan todella hienoja keikkapaikkoja ympäri maan."

Mitkä ovat olleet keskeisimmät tähänastiset lämmittelykeikkanne?

"Keskeisin lämmittelykeikka lienee varsinkin promoarvon ja kokemuksen kannalta vuonna 2011 tapahtunut Bon Jovin lämmittely Helsingin Olympiastadionilla. Tämäkin bändikisan kautta. Keikkaan liittyneet haastattelut radiossa ja tv:ssä olivat jotain sellaista mitä emme olleet koskaan kokeneet ja näyttivät meille hyvin myös sitä puolta musiikkibisneksestä. "

Minkätyyppinen rockyleisö on Block Busterin keskeisintä kuulijakuntaa?

"Kuulijakunta on meille monimuotoista, nuoremmasta väestä vanhempaan. Soittamamme suoraviivainen rockmusiikki on ajatonta ja helposti lähestyttävää, joten jokainen pystyy nauttimaan siitä: vanhemmat rockdiggarit jotka ovat luukuttaneet jo 70-80 luvulla isoimpia rockbändejä sekä nuoriso, joka on vasta löytämässä rockin riemun."

Lähitarkasteluun uusi maxisingle Ain't on the Chain. Jotakin keskeistä sen levytyksestä?

"Levytysprosessi oli loppujen lopuksi hyvinkin miellyttävä: tuottajana, äänittäjänä ja miksaajana meillä toimi hyvä kaverimme Joonas Parkkonen Santa Cruz -yhtyeestä, joka saa revittyä meistä aina parhaat otot irti ja on todella ammattilainen näissä hommissa. Ilmapiiri tätä myöten todella rento äänittää ja tehdä musiikkia. Äänitimme sinkun Kuopion lähellä sijaitsevalla Studio 33:lla ja se on miksattu Helsingissä iStudiolla ja masteroitu Chartmakersillä."

Tähänastiset levyjulkaisunne ovat olleet cd-ep:itä. Olisiko seuraavana vuorossa jo täyspitkä albumi?

"Todellakin! Olemme koko ajan tekemässä uusia biisejä ja hiomassa todella kovaa debyyttiä. Ulos tullessaan se sisältää tottakai kovinta rockmusiikkia, mitä Suomessa on tehty!"

Olette parhaassa mahdollisessa mielessä retrohenkinen rockyhtye. Nimeäisittekö viidestä kymmeneen teihin voimakkaasti vaikuttanutta rockin klassikkoalbumia pienine perusteluineen? Jokaiselta jokin yksittäinen suosikki ja muutamia yhteisiä.

Elias:" AC/DC: Powerage. Tottakai voisi nimetä lähes kaikki eiskarilevyt, mutta Poweragella bändi oli mielestäni täydellisessä iskussa ja tasapainossa: Vaikka levy ei sisälläkään kaikkien tuntemia klassikkoja, on se täynnä käsittämättömiä riffejä, täydellistä rockgroovea, minua valtavasti inspiroineita sooloja sekä Bon Scottin mielenkiintoisimpia sanoituksia."

Jaakko:" AC/DC: Fly On The Wall. Eliaksen tavoin voisin nimetä minkä tahansa AC/DC lätyn, mutta valitsin Fly On The Wallin kovaa aliarvostusta osakseen saamisensa ansiosta. Itselleni levy näyttäytyy ikäänkuin hiomattomana timanttina; rosoisten ja paljon mielipiteitä jakavien soundien takaa löytyy liuta loistavia ja jopa klassikon aseman ansaitsevia biisejä, jonka johdosta kyseinen kokonaisuus pyörii omalla levylautasella todella usein."

Aarni:" Rage Against The Machine: Rage Against The Machine. Yksi aktiivisimmin kuluttamistani albumeista tällä hetkellä. Biisit ovat mielestäni mestariteoksia ja erittäin inspiroivia. "

Joonas: "Queens Of The Stone Age: Songs For The Deaf. Ensimmäinen levyni. Muistan kun kuulin penskana "No One Knows" sinkun auton radiosta ja käytännössä pakotin isäukon ostamaan minulle tämän albumin. Tykkään levystä edelleen yhtä paljon, kuin reilu 10 vuotta sitten." 

Parit yhteiset levyvalinnat, jotka ovat vaikuttaneet bändiin:

AC/DC: Back In Black
 Extreme: Pornograffiti
 The Darkness: Permission To Land
 Motörhead: Ace Of Spades

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti