perjantai 9. kesäkuuta 2017

Lauantain pitkä:Haastattelussa Pretty Wild Ones

Iisalmelainen punk/rockyhtye Pretty Wild Ones ehti haastatteluun niin oman tähänastisen uransa kuin musiikillisten vaikuttajiensa tiimoilta.

Lyhyt Pretty Wild Ones -historia.  Yhtyeenne aloitti toimintansa vuonna 2008 projektiluontoisesti, mutta musiikin työstäminen käynnistyi toden teolla  viisi vuotta sitten. Mitkä ovat tähänastisen uranne tärkeimmät musikilliset merkkipaalut ja  mitkä yhtyeet ja artistit ovat olleet  keskeisimpiä musiikillisia innoittajianne?
-Aluksi bändi perustettiin hauskanpitoa varten ja käytiin sillon tällöin porukalla soittelemassa punkrock- covereita ja juomassa parit bisset Antin(basso) autotallissa. Omia kappaleita alkoi kuitenkin syntyä aika nopeasti ja sillon alko ensimmäiset ajatukset elämään siitä että tällä porukalla vois soittaa muillekin kun autotallin seinille. Tärkeimpinä merkkipaaluina voitais mainita yhtyeen aktivoituminen vuonna 2012, jolloin päätettiin pistää muut bändiprojektit jäihin ja alkaa panostaa 100% Pretty Wild Onesiin. Samoihin aikoihin päätettiin monipuolistaa musiikkiamme ja hypätä gengrerajoituksista pois. Musikillisia innoittajia meillä on todella paljon useilta eri vuosikymmeniltä ja ihan klassisesta metalliin.

Miten biisinne syntyvät ja kuinka runsaasti ykkösluokan materiaalia on tällä hetkellä kasassa?
-Biisit syntyvät aika perinteisellä kaavalla, eli jollain on joku idea esim. kitarakuvio, riffi tai laulumelodia tai joskus jopa koko biisin aihio, jonka pohjalta biisejä aletaan porukassa työstämään. Sovitusvaiheessa jokainen tuo oman kosketuksensa biisiin. Valmiiksi kirjoitettua materiaalia meillä on tällä hetkellä reilun albumin verran ja uusia biisejä syntyy kokoajan lisää.

Olette kotoisin Iisalmesta. Millainen on kaupungin rockorientoituneisuus ja treenikämppätilanne?
-Iisalmessa on melko mukavasti kaupungin kokoon nähden rockbändejä ja myös treenikämppätilanne on hyvä. Iisalmessa on myös hyvä yhteisöllisyys bändien välillä.

Taustaa tuoreelle videobiisille F**k off (It's Thursday.) Onko täyspitkää albumia odotettavissa ja jos, millaisella alustavalla aikataululla?
-F**k off (It's Thursday) sai alkunsa torstai-päivänä kesällä 2014 kun oltiin Helsingissä keikalla. Viinanhuuruisen illan jälkeen oltiin aamuyöstä sen verran tiltissä että mentiin sekasin viikonpäivistä ja römyttiin kovaäänisesti kerrostalon rappukäytävässä. Tästä jonkun herran yöunet häiriintyivät sen verran että hän päätti avata ovensa ja huutaa meille kurkkusuorana "Fuck Off it's thursday!" Tälle sitten seuraavana päivänä naureskeltiin ja oli itsestään selvää että edellisen illan tapahtumista tehdään biisi! Tällä hetkellä suunnitelmissa on julkaista useampi single suht tiuhalla aikataululla.

Onko  teille löydettävissä sukulaissieluyhtyeitä? Mitä bändiä haluaisitte päästä lämppäämään ja keikka olisi myös mahdollisuuksien rajoissa?
-Vaikea on luetella yksittäisiä sukulaissieluyhtyeitä, mutta tähän sopii varmasti kaikki bändit jotka tekee tätä hommaa parhaiden kavereiden kanssa yhtä kovalla asenteella kun me! Tottakai haluttas päästä lämppäämään semmosia bändejä joilla on mahdollisimman laaja kuulijakunta ja jotka on musikaallisesti samantyylisiä.

Miltä Pretty Wild Onesin tulevaisuus näyttää esimerkiksi keikkojen osalta?
-Tällä hetkellä tulevaisuus näyttää hyvältä ja keikkojakin on buukattu mukavasti eteenpäin. Uusia biisejä on myös tulossa julkaisuun ja uusi musiikkivideo biisistä Hell of a Smile julkaistaan tällä viikolla(vko23)

Listatkaa muutamat kaikkien aikojen suosikkilevynne perusteluiden kera.
-Matias: Ozzy Osbourne-No More Tears. Tämä levy on kokonaisuudessaan helvetin hyvä eikä sillä ole yhtään huonoa biisiä. Lisäksi Wylde on tällä levyllä täyttä timanttia!
-Antti: Elvis Presley-Greatest Hits. Lapsena lenti leegopalikat käsistä kun rock n roll puri ensimmäisen kerran!
-Tuomas: Alice in Chains-Dirt. Koska Grunge! Älyttömän kova levy täynnä huippuja biisejä!
Teemu: Iron Maiden-Piece of Mind. Koko Iron Maidenin tuotanto on lähellä sydäntä, mutta tämä albumi ja varsinkin biisi "The Trooper" on suurin syy siihen miksi musiikista tuli niin iso osa elämääni.

Koko bändin yhteiseksi suosikkilevyksi mainitaan ehdottomasti Guns N' Rosesin-Appetite for Destruction. Tämä levy on vaikuttanut todella paljon musikaallisesti koko bändiin ja on alusta loppuun täyttä rautaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti