keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Torstain terävä:Haastattelussa Block Buster

Kuopion hardrockylpeys Block Buster on julkaissut esikoisalbuminsa ja rumpali Jaakko Metsäpelto ehti vastata muutamaan haastattelukysymykseen.
Losing Gravity-albuminne on viimein julkaistu. Minkälaiset ovat tekijöiden tämänhetkiset fiilikset ja odotukset  esikoisensa vastaanoton osalta?

"Fiilikset ovat erittäin hyvät! Todella huikea fiilis, kun ensimmäinen lätty on viimein pihalla. Vastaanottokin on fanien sekä median osalta ollut tähän erinomainen."

Kuinka biisinne syntyvät? Tarkempaa taustaa albumin kappaleille Back from the Shadows, Gone by the Morning ja nimikappaleelle Losing Gravity?

"Biisien syntyprosessi vaihtelee toki jonkin verran, mutta useimmiten kappaleet lähtevät kehittymään jonkun riffistä tai kertsimelodiasta. Yllämainituista kappaleista kaksi ensimmäistä lähtivät kehitteille niiden riffeistä, siinä missä ”Losing Gravity” rakentui kertosäkeen ympärille. "

Kuinka keskeisiä tekstit ovat Block Busterille ja mitkä olisivat niiden ydinteemoja?

"Tottakai tekstit ovat useimmiten tärkeässä osassa, mutta joukkoon mahtuu myös vähän kevytmielisempää rallia, joissa sanoilla ei ole välttämättä sen syvällisempää merkitystä. Teemat vaihtelevat myös paljon, mutta sanoisin että erilaiset ihmissuhteet on yksi ydinteemoista."

Miten runsaasti materiaalia kakkoslevyänne varten on tällä hetkellä olemassa ja kuinka se eroaa tyylillisesti Losing Gravityn biiseistä?

"Erilaisia ideoita seuraavaa levyä varten meillä on varmaan noin 30. Osa niistä on valmiimpia demoja ja osa sitten yksittäisiä riffejä, potentiaalisia kertosäkeitä ja niin edelleen. Albumin esituotanto on itseasiassa määrä aloittaa jo tämän vuoden puolella. Uskallan sanoa, että kakkoslätty tulee olemaan edeltäjäänsä tummempi soundillisesti ja teemaltaan hivenen synkempi. "


Block Busterin tulevaisuuden suunnitelmat syksyn keikkojen jälkeen? Kuinka todennäköisiltä vaikuttavat keikat ulkomailla?

"Seuraava askel on tosiaankin ulkomaat, ensimmäisenä manner-Eurooppa sekä Britit. Meillä on hyvä tiimi bändin takana, joka tekee täyttä häkää hommia sen eteen, että Block Buster nähtäisiin ensi vuonna myös Suomen rajojen ulkopuolella. Tällä hetkellä tilanne sen toteutumisen suhteen näyttää hyvältä! "

Oletteko aikeissa soittaa lisää Let There Be Malcolmiksi nimettyjä tribuuttikeikkoja Ac/Dc:lle?

"Tällä hetkellä ei ole suunnitteilla kyseisiä tribuuttikeikkoja, eikä niitä alun perinkään ollut tarkoitus yhdistää Block Busteriin. Toki silti yhteys on selvä, koska kaikki meistä ovat olleet kyseissä projektissa mukana, heh..". 

Mikä on parasta musiikillisesti kullekin yhtyeen jäsenelle juuri nyt? Yhtye/artisti/biisi?

"Itse olen fiilistellyt paljon Synthwave-musaa viime aikoina, joten heitetään Carpenter Brut - Leather Teeth. Muut ukot heittivät tällaista: Aarni: Orville Peck - Dead of Night, Elias: Prince - Computer Blue, Joonas: Queens Of The Stone Age - Feet Don’t Fail Me."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti